Wat doe jij in de meivakantie?

Op sommige plaatsen in het land is de meivakantie al begonnen, maar het overgrote deel van Nederland krijgt vanaf eind deze week even wat tijd om lekker te chillen.

De vraag ‘ga je nog weg?’ hebben we al vaak voorbij horen komen de afgelopen weken. Geluksvogels als wij zijn gaan we een zonnig weekje Canarische Eilanden tegemoet. Even heerlijk lui zijn, schatten graven op het strand, zwemmen en zandkastelen bouwen… Maar voor de thuisblijvers is er ook genoeg te beleven!

Zo vind je op Museumkids.nl een groot aanbod aan musea in heel Nederland. Je kan zowel op provincie als op thema zoeken. Bij Nemo leren je koters alles over wetenschap en in het Maritiem Museum ga je op reis door ons maritieme heden en verleden. Een aanrader voor grote én kleine avonturiers! Heb je een Museumjaarkaart? Hiermee zijn de meeste musea gratis toegankelijk.

Een kasteel bezichtigen met kinderen is wat ons betreft steeds weer een feest. Zo hebben we al een bezoekje gebracht aan o.a. de kastelen in Doorwerth, Doornenburg en Rosendael. Die laatste is vooral een aanrader bij mooi weer. De kinderen kunnen zich dan helemaal uitleven in de kasteeltuin, waar ze kunnen spelen in de fonteinen van de Bedriegertjes. Na afloop van je kasteelbezoek strijk je even lekker neer op het terras van de Oranje-Rie voor een lekker hapje en drankje. Genieten maar! Voor meer informatie neem je een kijkje op de site van het Geldersch Landschap

Wil je graag in de buitenlucht op avontuur? Natuurmonumenten organiseert een heleboel leuke evenementen speciaal voor ondernemende kids. Dit doen ze vanuit het jeugdprogramma OERRR,  waarbij kinderen van 0 tot 12 jaar zelf de natuur kunnen ontdekken. Want wat is er nou leuker dan lekker buiten spelen, klimmen, klauteren en knutselen?

Geen tijd of zin om de deur uit te gaan? Dan is knutselen misschien een leuk alternatief. Kijk maar eens op onze site, hier vind je een ruim aanbod aan leuke knutsels en frutsels van o.a. Djeco, Clockwork Soldier en 4M. Genoeg om je uren mee te vermaken. Voor gratis knutseltips volg je ons op Facebook. Hier delen we regelmatig leuke knutselideeën van Papiergoed.

Een fijne vakantie allemaal, geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s